Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Especialitats

L'equip mèdic del doctor Aleix Vidal està especialitzat en lesions de diferent índole.

Espatlla

Espatlla

Els músculs de l'espatlla, sobretot el deltoides i els músculs rotadors, proporcionen força i moviment a l'articulació. L'espatlla és la regió anatòmica que connecta el tronc amb el braç i està formada per tres ossos que són l'escàpula o omòplat, la clavícula i l'húmer.
Les lesions traumàtiques de l'espatlla poden ser de tres tipus en funció de l'energia de l'agent traumàtic. Són contusions les lesions produïdes per un traumatisme de baixa energia en què hi ha una afectació superficial de la pell i / o el múscul. Les fractures són les lesions produïdes per un traumatisme de major energia que origina el trencament de l'os. Finalment, les luxacions són les lesions produïdes per un mecanisme d'altíssima energia que dóna lloc a la separació entre dos ossos que formaven una articulació.

Més informació
Canell i mà

Canell i mà


Les articulacions del canell i la mà posen en joc un complex mecanisme de nervis, músculs i tendons; i articulen més de 30 ossos entre si per permetre'ns realitzar tot tipus d'activitats manuals d'alta precisió. Aquestes estructures poden danyar-se per múltiples motius: traumatismes, per la realització d'activitats laborals o esportives repetides, per sobrecàrrega, o en casos d'artritis reumatoide i altres patologies inflamatòries de les articulacions. El dany que afecta aquestes estructures pot ser molt invalidant, i el tractament d'aquestes lesions requereix un ampli coneixement anatòmic i una cirurgia de gran precisió feta per personal molt experimentat, el que justifica la creació d'una unitat específica.

Més informació
Colze i canell

Colze i canell

En la pràctica de determinats esports, principalment golf, tennis i vela, es poden produir lesions per sobrecàrrega dels tendons com tendinitis, epicondilitis, esquinços, atrapaments del nervi (túnel carpià) i lesions de cartílag. A la pràctica d'esports d'impacte, principalment esquí i surf de neu, es poden produir fractures i luxacions després caigudes.

Més informació
Maluc

Maluc

En la pràctica de determinats esports, principalment futbol, ​​tennis i rugbi, es poden produir lesions sent les més freqüents els esquinços, les lesions del labrum i lesions de cartílag.

Més informació
Columna

Columna

A TMEH treballem colze a colze amb l'Institut Avançat de Cirurgia de Columna (ICAC), un centre líder a Espanya dedicat a les tècniques quirúrgiques més avançades i a millorar la qualitat de vida dels seus pacients.

Gràcies a aquesta aliança, oferim un enfocament integral i especialitzat per al tractament d'afeccions de la columna vertebral.

El començament d'aquesta col·laboració serà el 3 de juny de 2024.

Més informació
Genoll

Genoll

La majoria de reemplaçament de genoll es realitzen en casos d'artrosi avançada, quan la malaltia ha danyat l'articulació i realitzar un petit exercici com caminar es converteix en un acte indolor i que requereix un gran esforç.
En un índex de casos, els reemplaçaments es poden realitzar a causa de malalties inflamatòries reumàtiques o bé per necrosi òssia (infarts de l'os).

Més informació
Turmell i peu

Turmell i peu

Les lesions més freqüents en turmell i peu són:
  • Hàl·lux valg. galindó
  • Hallux rigidus
  • Pròtesis de turmell
  • Lesions del AquilesLesiones osteocondrals del turmell
  • Artrosi de turmell
  • Inestabilitat de turmell
  • Deformitats estructurals del peu
  • Deformitats dits en martell i arpa
  • Metatarsàlgia
  • Fascitis plantar

Més informació
Medicina de l'esport

Medicina de l'esport

És un programa personalitzat de recuperació de lesions i pacients postoperats, com el que segueixen els esportistes professionals. Li anomenem Back to Sport (B2S).
Sota supervisió mèdica i controlat per entrenadors personals, B2S s'adapta a la capacitat de treball de cada pacient, buscant la màxima eficàcia en els resultats.
B2S es realitza en una instal·lació esportiva, en un entorn sa i actiu, que fomenta la recuperació.
Els pacients passen una revisió mèdica que determina el pla d'exercicis, la seva freqüència, durada i intensitat.
El programa permet reprendre la pràctica esportiva habitual després de recuperar-se d'una lesió, així com eliminar aquelles molèsties relacionades amb la pràctica d'un esport (contractures, tendinitis, sobrecàrregues ...).

Més informació

Tècniques Mèdiques

Artroscòpia

L'artroscòpia és un tipus de cirurgia mínimament invasiva i avançada que permet solucionar un determinat problema d'una articulació amb una eficàcia similar a la cirurgia convencional però amb un menor risc per al pacient, una recuperació més ràpida i un resultat estètic més favorable.

Traumatologia

La Traumatologia és la disciplina de la nostra especialitat que s'ocupa del diagnòstic i tractament d'aquelles malalties de l'Aparell Locomotor produïdes per un agent traumàtic.

Cirurgia mínimament invasiva

En el sentit estricte, el concepte de cirurgia mínimament invasiva (Minimally Invasive Surgery = M.I.S.) està en constant evolució. Les tècniques menys invasives (Less Invasive Surgery = L.I.S.) ja es vénen utilitzant en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia des de fa més de 40 anys, amb les artroscòpies de genoll.

Teràpies Biològiques

Els Factors de Creixement (Growth Factor) són proteïnes que es troben en la nostra sang i exerceixen una important funció en la comunicació intercel·lular per a la reparació de lesions.

Conegui l'equip de primer nivell que li ofereix un servei de qualitat únic i amb atenció personalitzada

Consells de l'equip de TMEH