Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia
Canell i mà


L'articulació del canell està formada per la part distal del cúbit i el radi i els ossos del canell (escafoide, piramidal, etc.). Els lligaments li proporcionen estabilitat.

Entre els patiments més freqüents que el Cirurgià de Nina i Mà atén es troba:

Tractament de fractures de la mà i membre superior
Fractures de canell - metacarpians - Falanges
Reconstrucció òssia per seqüeles d'accidents
Tractament de lesions de tendons
Microcirurgia vascular i nerviosa
Tractament de malalties reumàtiques
Artrosi del polze i deformant
Correcció de deformitats de l'artritis
Reemplaçaments articulars
Tractament de malalties inflamatòries tenosinovitis
Malformacions congènites de la mà
Lesions tumorals del membre superior quists
Lesions de la pell, Cirurgia plàstica i reconstructiva dels defectes cutanis
Cirurgia de Síndrome del túnel carpià i altres entrampaments nerviosos del membre superior
Tractament del dolor agut i crònic del membre superior
Lesions esportives Rehabilitació especialitzada
Ferulatge


Entre les tècniques emprades pels cirurgià de la Mà estan:

Artroscòpia: Proporciona una forma poc agressiva per tractar els problemes dins de l'articulació amb un menor dany als teixits i una recuperació més ràpida i confortable.
Osteosíntesi: És la reparació dels ossos fracturats per mitjà d'implants, com són: Plaques i Cargols, per donar fixació i estabilitat; el que ajuda a la curació de l'os. Empelts: La transferència de pell, os, nervis, i altres teixits d'una part sana del cos per reparar la part danyada.
Cirurgia de penjolls: La mobilització de pell amb teixit subcutani, vasos sanguinis, i múscul o os d'una altra part del cos fins al lloc que ha patit el traumatisme. Reimplants o Trasplantaments: Que permeten la reconnexió de dits o mans amputades usant microcirurgia. Aquesta és una cirurgia extremadament precisa i delicada realitzada sota magnificació. Alguns traumatismes requereixen diverses operacions dilatades durant un ampli període de temps per obtenir la recuperació funcional.

MICROCIRURGIA

La Microcirurgia és el camp quirúrgic que empra tècniques de reparació dels vasos sanguinis i dels nervis mitjançant magnificació (amb lupes o microscopi)
La cirurgia reconstructiva de la mà i el desenvolupament d'aquesta, està lligada al de la microcirurgia. Requereix del domini de diverses disciplines i, per part de l'equip tractant, establir una estratègia de tractament des del principi. Ideal és realitzar tota la reconstrucció en un temps per iniciar una mobilització precoç. El desbridament inicial es continua amb la reparació de tots els teixits de la mà. La cobertura constitueix un altre pas important i l'ideal és realitzar-la en l'atenció d'urgència. La mà ha d'iniciar la seva rehabilitació en forma immediata ja que el contrari portarà a la instal·lació de la rigidesa. En l'actualitat és possible reconstruir o reposar estructures danyades, amputades o absents del pacient mitjançant el trasplantament d'altres estructures.