Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Traumatologia

Traumatologia
Què és?

La Traumatologia és la disciplina de la nostra especialitat que s'ocupa del diagnòstic i tractament d'aquelles malalties de l'Aparell Locomotor produïdes per un agent traumàtic.

Els traumatismes poden ser d'alta energia quan l'agent traumàtic actua amb violència (accidents de trànsit, accidents en esports d'alt risc, precipitacions des de gran altura) i de baixa energia quan l'agent traumàtic actua amb menor intensitat (accidents en esports de baix risc , caigudes a peu pla i diverses contusions).

Les malalties de l'Aparell Locomotor d'origen traumàtic poden afectar des de la superfície més externa, que és la pell, a la més profunda, que és l'os, produint una enorme gamma de lesions que requereixen un diagnòstic ràpid i un tractament especialitzat per a una ràpida recuperació i consegüent incorporació dels nostres pacients a la seva activitat diària. Per això, el nostre equip s'ha especialitzat en Traumatologia mínimament invasiva, el que implica la utilització d'instrumental i implants destinats a resoldre grans traumatismes amb mínimes incisions aconseguint llavors una menor agressió dels teixits que comporta a reduir el dolor postoperatori i accelerar el procés de cicatrització.


En què es diferencien la Traumatologia i la Cirurgia Ortopèdica?

Els metges que tractem aquest tipus de lesions traumàtiques tenim la titulació coneguda com "Especialistes en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia", la qual cosa vol dir que tractem dos tipus de lesions: amb la Cirurgia Ortopèdica tractem problemes del sistema múscul-esquelètic d'evolució progressiva -també reconegudes com lesions cròniques-. En canvi en la Traumatologia les patologies a tractar són d'aparició immediata -conegudes com lesions agudes-.


Lesions més freqüents