Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Teràpies Biològiques

Teràpies Biològiques
Què són Teràpies Biològiques?

Els Factors de Creixement (Growth Factor) són proteïnes que es troben en la nostra sang i exerceixen una important funció en la comunicació intercel·lular per a la reparació de lesions. A l'infiltrar o col·locar Factors de Creixement directament en la lesió, s'accelera i millora el procés de regeneració cel·lular escurçant el temps de recuperació, en alguns casos a la meitat.

En quins casos s'utilitzen els Factors de Creixement?

Els Factors de Creixement es poden utilitzar en qualsevol teixit lesionat. Així, es fan servir en casos d'Tendinitis (Aquil·les, rotuliana, etc.), lesions musculars (ruptures fibril·lars, esquinçaments musculars), pseudo artrosi, fractures i en lesions del cartílag.

Quan es realitzen les infiltracions? Quantes es realitzen?

En general l'interval de temps entre una i altra infiltració no ha de superar els 21 dies. En lesions tendinoses o musculars farem de 3 a 5 infiltracions. En cas d'artrosi es realitzen entre 5 i 8 infiltracions a l'any depenent de l'evolució del dolor.

Com s'obtenen els Factors de Creixement?

Per obtenir Factors de Creixement es realitza una extracció de 10 ml de sang del pacient, que es centrifuga per separar les plaquetes de la resta de les cèl·lules. Per cada 10 ml de sang extreta s'obtenen aproximadament uns 3 o 4 ml de plasma ric en factors de creixement.

Quant de temps es necessita per dur a terme la infiltració? On es realitza?

El temps per dur a terme tot el procediment és d'aproximadament uns 40 minuts. Es pot realitzar a la consulta o en quiròfan, depenent de cada cas.

Quin és el temps de recuperació després de la infiltració?

No hi ha un període de recuperació després d'una infiltració. El pacient pot continuar amb la seva vida diària normal.

Quines són les possibles complicacions?

No s'han descrit reaccions adverses ni al·lèrgies. L'única complicació que pot existir és la infecció en el lloc de la infiltració, com en qualsevol altra injecció.